Spara 32% An Enemy of the People

An Enemy of the People

Duke of York's Theatre

4,5/5 baserat på 6 recensioner (Omdömen)
  • Bokning till: lördag 13 april 2024
  • Speltid: 2 hours 15 mins including interval
Teaterbesökare (100%) i
Bilder
An Enemy of the People An Enemy of the People An Enemy of the People An Enemy of the People An Enemy of the People An Enemy of the People An Enemy of the People
An Enemy of the People Beskrivning

En folkfiende – med Matt Smith i huvudrollen

Matt Smith spelade Doctor Who. Han hänförde miljoner i The Crown . Han gladde oss i House of the Dragon . Han sågs senast på scen 2019, i Lungs at the Old Vic, nu spelar han huvudrollsinnehavaren i denna stora nypremiär på Duke of York's Theatre i London, på scen från 6 februari till 6 april 2024. Resten av skådespelarna kommer meddelas närmare tiden.

Det här är en klassisk Ibsenpjäs, rik på dramatik. Handlingen? När Dr Stockmann gör en oroande upptäckt om vattnet i sina lokala bad, som är tänkt att ha speciella helande krafter, ligger framtiden för hans hemstad i hans händer. Men de människor som har mest att förlora på hans upptäckt tror honom inte, och kampen som följer når mycket längre och djupare än förorenat vatten. Som så ofta händer, blir Dr Stockman förbannad för att ha avslöjat en obekväm sanning som ingen egentligen vill höra.

Som ni kan föreställa er denna 1800-talspjäs fortfarande lika starkt i dag, i en värld där den obekväma sanningen ofta döljs av dem som har ett ekonomiskt eller ryktemässigt intresse av att hålla dåliga saker som de är. Som en uppföljare till Ghosts, som kritiserade hyckleriet i Norges moraliska kod, är den lika djärv, lika kritisk och väckte lika mycket upprördhet när den först sattes upp.

Vad är historien bakom An Enemy of the People ?

Köp dina kvalitetsbiljetter till An Enemy of the People från oss för att uppleva en fräsch ny version av Ibsens pjäs, bearbetad av Thomas Ostermeier och Florian Borchmeyer, utformad och regisserad av Ostermeier. Detta är den första engelskspråkiga produktionen av den tyska succéversionen av stycket, vars handling är relevant än i dag. Som Ostermeier sa:

”När vi står inför de omedelbara effekterna av klimatförändringar och global uppvärmning, och vår till synes oförmåga att förändra dessa brinnande hot, är Ibsens En folkfiende tyvärr mer relevant än någonsin. Detta är ett brådskande skäl att skapa en engelsk version av produktionen för London, och jag ser fram emot att samarbeta med Matt Smith, en skådespelare vars verk jag beundrar mycket.”

Om en folkfiende

En folkfiende är ett socialt drama från 1882 av den norske dramatikern, uppföljaren till Spöken, som förkastade hyckleriet i landets moraliska kod. Spöken själv och författaren själv fick en hel del kritik, kritiserad som "skandalös", "degenererad" och "omoralisk". Den här pjäsen är lika djärv och kritisk.

Köp biljetter till An Enemy of the People

Köp biljetter till An Enemy of the People från oss och njut av enkel och effektiv service. Vi mailar dina e-biljetter till dig för att presentera dem i dörren på dagen.

Med

Matt Smith

Adress till Duke of York's Theatre

104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB (Mer info)

Duke of York's Theatre Vägbeskrivningar

Åldersbegränsningar

TBC

Billiga An Enemy of the People Biljetter
Spara 32%

Exclusive Prices
Spara upp till 32% på utvalda biljetter till An Enemy of the People

Ingen bokningsavgift

Ingen bokningsavgift
PAY NO FEES Valid for Monday - Thursday performances 22 February - 28 March 2024. Book by 5 March 2024.

104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB Matt Smith
104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB Matt Smith
104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB Matt Smith
104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB Matt Smith
104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB Matt Smith
104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB Matt Smith
104 St Martin's Lane, London, WC2N 4BG GB Matt Smith