Robin Hood

Robin Hood

London Palladium

  • Bokning från: lördag 7 december 2024 -
    Bokning till: söndag 12 januari 2025
Robin Hood Beskrivning

Välkommen till Robin Hood, 2024 års pantomime på London Palladium, ett årligt evenemang älskat av människor i alla åldrar och en klassiker till jul.

Jane McDonald tar rollen som Maid Marion och Julian Clary spelar Robin Hood i en spektakulär produktion som även spelar Paul Zerdin ( Muppet Treasure Island ), Nigel Havers ( Private Lives ), Charlie Stemp ( Kiss Me Kate, Crazy for You ) och Rob Madge ( My Son's A Queer - But What Can You Do?), plus West End-stjärnorna Marisha Wallace ( Celebrity Big Brother, Guys & Dolls, Dream Girls ) och Tosh Wanogho-Maud ( The Drifters Girl ), som båda gör sin Palladium panto debuterar.

Förvänta dig fantastiska...

Detta är den senaste festliga föreställningen i en nioårig tradition på lokalen, som fortsätter sin julpantosäsong. Tidigare år har vi sett Askungen, Snövit, Jack and the Beanstalk med flera, alla producerade och regisserade av Michael Harrison för Crossroads Pantomimes. Den här gången tippas specialeffekterna som särskilt spektakulära, en njutning för alla.

Produktionen har scenografi av Mark Walters, kostymer av Hugh Durrant, koreografi av Karen Bruce, visuella specialeffekter av The Twins FX, ljussättning av Ben Cracknell, ljud av Matt Peploe för Gareth Owen Sound, och komposition och orkestrering av Gary Hind.

Historien bakom historien

Robin Hood är den legendariska fredlösa hjälten i en serie gamla engelska ballader som går långt tillbaka till 1300-talet. Även om det inte finns några bevis för att det någonsin har funnits en sådan person har han alltid varit en enormt populär karaktär, som inspirerat minst 50 olika TV-serier och filmer under decennierna, inklusive 1938 års berömda filmversion med Errol Flynn och 1976 års film Robin och Marian, med Sean i huvudrollen. Connery som Robin Hood och Audrey Hepburn som Maid Marian.

Legenden ser Hood och hans Merry Men råna och döda giriga, onda, rika människor och sedan ge pengarna och värdesakerna de hade stulit till de fattiga. Det värsta av allt var den onde sheriffen av Nottingham.

Till skillnad från dåtidens herrar behandlade Hood tydligen kvinnor, fattiga och vanliga människor med artighet och vänlighet. Genom århundradena har historien återberättats och anpassats otaliga gånger men kärnan förblir densamma: en brottsling med ett stort hjärta som står på vår sida i en grym och brutal värld.

Med

Charlie Stemp, Julian Clary, Nigel Havers, Paul Zerdin, Jane McDonald, Marisha Wallace, Rob Madge, Tosh Wanogho-Maud

Adress till London Palladium

8 Argyll Street, London, W1F 7TF GB (Mer info)

London Palladium Vägbeskrivningar